Tilhørlighet og livsgnist med naturens rytmer

Er det litt for mye stress og mas i hverdagen? En følelse av å være lav på energi? Eller et ønske om mer indre ro? Menneskekroppen har ikke forandret seg vesentlig på flere tusen år, men det har skjedd store forandringer i samfunnet og menneskers forhold til naturen. Bli med på en spennende reise i gjennom en hel årssyklus for å gjenoppta kontakten med naturens rytmer – kom tilbake til dine røtter, følelsen av tilhørlighet og indre glød!   

 

JA, jeg vil være med!

I utakt med naturen…

Endringer i bevegelsesmønster, måten vi lever på og utakt med naturens rytmer fører til at det oppstår langvarige helseproblemer og utfordringer med forholdet til oss selv, egen kropp og gleden ved livet.

I dagens hektiske samfunn opplever vi nye og større belastninger enn tidligere – både fysisk, menalt og emosjonelt. Dette viser seg å tære på helsa vår!

Statistisk sentralbyrå rapporterer at stadig flere får langvarige helseproblemer! Dagens medisin og forskning.no skriver at 1 av 3 tenåringer er kronisk stressa, årlig opplever 1,2 millioner nordmenn rygg og nakkeplager og 30 prosent av landets studenter sliter med søvnproblemer. Hvordan lindre og forebygge utfordringer og helseproblemer som plager det moderne mennesket?

Naturens rytmer som medisin?

Vi kommer fra naturen og har i mange tusen år levd sammen med dens rytmer, impulser og ressurser. Det har vært en helhetlig forståelse av kroppen, levesett og naturen. Hva kan forbedre seg om vi gjenoppdager naturens visdom?

Jeg ønsker å invitere deg med på en reise for å oppleve dette selv! For meg har det vært en reise som har ført til mindre stress, en følelse av tilhørlighet, mer indre glød, overskudd og energi.

Klienter og studenter forteller om lignende resultater og opplevelser – spesielt i forbindelse med stressnivå og bekymringstanker. Det å forstå naturens rytmer og bringe de inn i livet kan føre til mer:

 • balanse og indre ro
 • vitalitet og motivasjon
 • kreativitet til å finne gode løsninger
 • en kropp som bærer deg gjennom hverdagen med mer energi og overskudd

Magiske kvelder i fellesskap

Det blir 8 samlinger gjennom en hel årssyklus (mulighet for oppstart gjennom hele året), med et hjertevarmt fellesskap. Kveldene er ONLINE på zoom, slik at dere som bor langt unna kan delta. Kanskje en motsetning ettersom vi skal skape kontakt med naturen, men kunsten er å gjøre dette i hverdagslivet med forståelse og praktiske verktøy!

Samlingene blir fylt med verktøy fra funksjonell bevegelse, yogaøvelser og meditasjon for å utforske de ulike årstidene og deres unike kvaliteter. Få dyp innsikt og kunnskap om naturens rytmer og ressurser. Hvordan bringe disse inn i kroppen, hverdagen og livet for egen utvikling og regenerasjon?

Kveldene vil inneholde en kombinasjon mellom undervisning med kunnskap og innsikt, yogaøvelser og meditasjon relatert til årstidene og energetiske verktøy. For å gjenoppdage naturen som medisin og komme tilbake til moder jords helbredende rytmer.

Det kan være en god innvestering for å forebygge eller lindre utbrenthet, søvnproblemer, indre uro eller smerter i kroppen.

Lyst til å være med på en spennende reise?

Det norrønne årsjhulet har 8 årstidsmarkeringer som står i relasjon til årstidene vi har i Norge. Ved disse markeringene skjer større skift i naturens rytmer, ressurser og sykluser.

Vi bruker disse som inspirasjon til å utforske de ulike årstidene og connecte de til vår kropp og individuelle rytmer.

Du kan delta på en workshop for å teste ut om dette er noe for deg (ta kontakt med meg på mail post@marianfinsen.com )

Jeg anbefaler på det varmeste å være med på hele reisen – for en dypere forståelse og innsikt i deg selv og naturens helbredende rytmer.

Det kan være en helt unik reise og verdifull innvestering i egen utvikling og helbredelsesprosess,

for mer energi, vitalitet og indre glød.

Takk for fine yogatimer, jeg har lært utrolig mye om meg selv og hvordan kroppen min fungerer. Du er veldig flink til å lede oss gjennom øvelsene, til å forklare og inspirere oss til å få med de små detaljene som utgjør så stor forskjell, uansett hvilket kunnskapsnivå hver enkelt av oss har.

Jeg synes du er modig og viser en styrke på en god og positiv måte når du deler med oss om dine egne vanskelige erfaringer.

For meg har disse yogatimene blitt til mine favoritt gjøremål i uka og jeg gleder meg til hver time. Du har lært med å sette pris på de små øyeblikkene, som vi har så mange av, men som mange bare haster fordi og ikke nyter i hverdagen.

Yogastudent

Jeg har i mange år tenkt at yoga ikke er noe for meg, men allerede etter første timen med Mari ble jeg klar over at yoga er noe jeg trenger og som gir meg så utrolig mye. 
Mari er en dyktig lærer og skaper en veldig god og trygg stemning som gjør at jeg gleder meg til hver eneste time. Hun deler mye kunnskap som som vi alle har godt av å ta inn over oss i en travel hverdag. Det hjelper meg å være bevisst på hva kroppen trenger både fysisk og psykisk, og til å skape en bedre balanse i hverdagen.

Cecilie Fossdal

Dette er utrolig behagelige yogatimer. Jeg kan komme om jeg opplagt eller fullstendig kjørt.
Å legge meg ned på matta, koble meg av verden utenfor en drøy time, er blitt noe jeg ser fram til med stor glede.
Deilig å få tøyd kroppen og kjenne meg helt avslappet. Jeg sover for det meste veldig godt etter yogatimer med deg.

 

Åse Vabog

Jeg har nå vært så heldig å deltatt på 3 yogakurs hos Mari. Det å få et så verdifullt pusterom i hverdagen har vært viktig for meg og noe jeg har sett frem til hver uke. Mari har ikke bare god kunnskap om det hun driver med, men har en tilstedeværelse og en behagelig fremtoning som i mine øyne er viktig i denne sammenheng. Hun hun byr på seg selv og har en genuin interesse for å hjelpe mennesker rundt seg. Jeg vil anbefale Mari på det varmeste, og håper flere får muligheten til å oppleve det hun formidler via sine kurs!

Lene Marie Knudsen

Praktisk informasjon

Sted: online på zoom for selve timen med yoga og meditasjon som et ritual for årstidsmarkeringen. Dette er en superenkelt plattform å bruke, du får tilsendt egen link. Bestem selv om du vil ha kamera av eller på alt ettersom hva som føles komfortabelt for deg. Mikrofonen din vil automatisk være mutet når du logger inn. Mulighet for å stille spørsmål både muntlig og i eget chatfelt underveis i samlingene.

Du vil også få et opptak eller en artikkel med informasjon om den aktuelle årstidsmarkeringen, som du kan gå gjennom akkurat når du vil! Det vil bli opptak av selve timen med yoga og meditasjon for den aktuelle årstidsmarkeringen, slik at du kan bruke den flere ganger, fordype deg i øvelsene og kunnskapen! For å delta på selve ritualet og den energetiske behandlingen er det behov for å delta live den aktuelle datoen. 

Deltakelse 1 samling: 300,-

Deltakelse alle 8 samlinger: 2900,- 

Datoer for 2022 – online på zoom 20.00-21.15:

1. februar: imbolg (sola kommer virkelig tilbake!) 

21. mars: vårjevndøgn (wow – våren er her)

2. mai: beltane (feiring av livet som blomstrer!)

21. juni: sommervolsverv (YANG-kraften er på sitt sterkeste)

15. august: lammas (starten på høsten og forberedelser til vinteren)

19. september: høstjevndøgn (kunsten å gi slipp)

31. oktober: samhain (starten på den mørkeste tiden av året)

19. desember (YIN er på sitt dypeste før sola snur)

Uansett når du melder deg på får du tilgang til 8 årstidsmarkeringer! Det vil si at om du melder deg på til vårjevndøgn 22. mars 2022 får du tilgang helt til vårjevndøgn i 2023! Slik at du får muligheten til å gå gjennom en hel syklus med naturens rytmer uavhengig av når du fant dette spennende prosjektet og fikk muligheten til å være med!

Passer ikke datoen for å delta live? Du vil få tilgang til opptak på egen medlemsportal – se videoene så mange ganger du vil for dypere innsikt og forståelse.

Temaer og innsikt for samlingene

Denne videoen er til deg som ønsker dypere innsikt i noen av temaene i dette spennende prosjektet. Bli litt bedre kjent med årshjulet og årstidsmarkeringene samhain, vintersolverv og imbolg. Få litt innsikt i min historie og hva jeg står for. Kjenn etter om det er noe som resonnerer meg deg, så sees vi kanskje?

Vi går alle årstidene i møte og la deres rytmer synke inn i kroppen, slik at vi kan gå i dypt kontakt med naturens visdom. Vi er vant til de fire hovedårstidene fra naturen i Norge, i tillegg har vi fire mellommarkeringer som også er superviktig for årets hjul og naturens gang. 

Dette er noen temaer og spørsmål vi vil se nærmere på gjennom de 8 samlingene, for dypere innsikt og forståelse av oss selv og naturen:

 • Hvorfor lever det moderne menneske i konstant sommermodus?
 • Stress relatert til nervesystemet og inflammasjon i kroppen
 • Skogsbad som viktig medisin for det moderne menneske! 
 • Hvordan bringe vinterens kvaliteter inn i livet?
 • Det spirituelle aspektet ved naturens rytmer og moder jord 
 • Hva er høstens unike kvaliteter som kan lære oss å finne løsninger på vanskelige problemer?
 • Meditasjoner og ritaualer til de ulike årstidene 
 • Utforskelse av ulike bevegelser i naturens rytmer

Yoga, funksjonell bevegelse og meditasjon er verktøy for å få dypere innsikt i naturens helbredende rytmer – som er hovedfokus i disse samlingene. Er du ikke vant til yoga – no worries! Jeg tar deg gjennom prosessen på en trygg måte, ingen forutsetninger om å være slangemenneske, myk og fleksibel. Er du stiv og støl passer det utmerket, da er dette kanskje noe kroppen din lengter etter? 

En unik reise forbeholdt deg og din kontakt med naturens helbredende rytmer!

Din kropp. Dine følelser. Din hverdag og ditt liv.

«Det er ikke egoisme å sette seg selv først – det er å ta personlig ansvar. Alternative er selvutslettelse – når du bare gjøre det andre forventer av deg, mister du livsgleden. Da er du ikke god for noen.» Veien til lykke, Bjørg Thorhallsdottir 

Spørsmål eller tanker?

Er det noe du lurer på? Stiller du spørsmål om dette er for deg? …eller andre tanker du ønsker dele? Ta kontakt med meg – jeg svarer deg så gjerne! 

15 + 2 =

Share This