Menneskekroppen har ikke forandret seg vesentlig på flere tusen år, men det har skjedd store forandringer i verden og menneskers forhold til naturen. Vi preges både bevisst og ubevisst av å leve i et patriarkalsk samfunn, som ikke er tilrettelagt kvinners behov og lengsler.

Konsekvenser?

Det er ikke bare kvinner som påvirkes av et patriarkalsk samfunn, begge kjønn opplever konsekvensene av å leve i en verden som er i ubalanse.  Det er flest kvinner som oppsøker meg for hjelp (mer om årsaken til dette i en senere artikkel) og derfor har jeg fått muligheten til å fordype meg i og utdanne meg med spesielt fokus på de underliggende årsakene til problemer som mange kvinner opplever i dag.

Det er problemer som bant annet:

lav selvtillit, kronisk dårlig samvittighet, hormonubalanse, utmattelse og muskelsmerter. Flere eksempler og innsikt i dette tema kan du lese mer om her.  

Sier JA, men mener NEI! 

Det jeg har observert er at mange av disse problemene veldig ofte er sterkt relatert til preginger vi har fra det patriarkalske samfunnet, media og gjentatte erfaringer. De underliggende årsakene er ofte sammensatte ved med komplekse problemer, men dette er en komponent som ofte blir oversett.
I intervjuet «veien ut av mørket med utmattelse og ME» kan du få mer innsikt i de ulike komponentene og underliggende årsakene til komplekse problemer. 

«Lidelse og mørke tanker er ofte et resultat av mønstrene og tankesett vi lærer i oppveksten og gjennom livet, preginger fra samfunnet rundt oss og innlærte dogmer om lidelse, skyld og skam.» Inspirert av en av mine livsveileder og lærer, Pål-Esben Wanvig.

Kjenner du deg igjen i det å si ja når du egentlig ønsker å si nei? Føler på indre tomhet? Eller har et vanskelig forhold til egen kropp, seksualitet eller menstruasjonssyklus? Det er eksempler på problemer som ofte er relatert til preginger og innlærte mønster.

Hvor mye bestemmer underbevissteheten? 

Det er ikke alltid så lett å legge merke til hvordan vi blir påvirket av samfunnet som vi er en del av. Eller hvordan opplevelser i oppveksten legger grunnlag for hvordan vi tenker, handler og føler som voksne. Hvis vi ikke får hjelp til å bli bevisst rundt dette, kan det være veldig vanskelig å legge merke til selv.

Forskerne er ikke helt enige om hvor stor prosentandel av menneskers handlinger som bestemmes av underbevisstheten. Det de er enige om er at det ligger et sted mellom 90 % og 99,9 %. 

Menneskehjernen er ekspert i å gjenta gamle mønster og spare energi! Det er for å sikre overlevelse, som er det mest grunnleggende menneskelige programmet. Det er derfor det kan være så himla vanskelig å gjøre ENDRINGER! Det har jeg skrevet mer om i artikkelen «det er ikke din feil!» som du kan lese her. 

Fokus på underliggende årsaker 

Er det mulig å bryte fri fra disse pregingene, utvide bevisstheten og endre gamle mønster for å vokse ut av problemer og negative sirkler? Min egen erfaring og historie, sammen med erfaring fra klienter og studenter viser til at JA – det er mulig! Med ny innsikt, kunnskap, skreddersydde verktøy og en klar plan for å løse opp i underliggende årsaker til problemer. Her kan du lese mer om hvordan jeg jobber med slike temaer: 

Individuelle samtaler:

marianfinsen.com/livsveileder

Kurs: 

https://marianfinsen.com/naturafeminina/

Når vi kommer i kontakt med vår virkelige natur og dypeste røtter kan vi ta vare på egen energi og helsebalanse, stå som en lysfakkel i mørket for andre mennesker og leve ut i fra visdommens kraft. Vi har alle noe unik å bidra med til oss selv og verden rundt oss i kontakt med dypet av vår kjerne. Det høres kanskje ut som ønsketenking fra eventyrland, men hva om det er mulig? 

Mari ✨🦋

Share This