Er du perfeksjonist? Har du frykt for å gjøre feil? Eller kanskje alt må være riktig?
 

Hvis dette gjelder deg, er du ikke alene!

Jeg har vært en profesjonell perfeksjonist. Sammen med så mange andre i vårt samfunn! Konsekvensene av denne innstillingen til livet, har for min del vært store. 

Gjennom de siste årene har jeg jobbet med å bli venn med min perfeksjonistiske tankegang. Gjennom mine erfaringer, har jeg opplevd at det er mulig!

Dersom du har en perfeksjonist som styrer tankegangen din og ønsker å gjøre noe med dette, er denne artikkelen for deg!
En litt anerledes morgen 
Et første steg for å frigjøre deg fra dette energisluket, kan være å starte morgenen på en litt annerledes måte.
 
Når jeg går inn på badet om morgenen, henger det en liten beskjed på speilet til meg:
 
«Jeg elsker meg selv som et feilbarlig menneske, og jeg ser frem til alle feilene jeg skal gjøre i dag, slik at jeg kan vokse, lære og være et menneske.»
 
Dette sier jeg flere ganger til meg selv på morgenen, og jeg lar meg selv bli berørt av setningen. Første gangen jeg sa dette til meg selv, begynte tårene og trille nedover kinnene. Og hjertet boblet av glede.
På denne måten kan du gå inn i dagen med en annen innstilling til deg selv.
Både på surfebrettet og yogamatta har jeg trent på denne innstillingen, og det er et deilig sted å få lov til å bare være til – med alle de feil og mangler vi har!
Ta godt vare på feilene dine
Når jeg gjør feil gjennom dagen, forsøker jeg å huske på denne setningen. I stedenfor å bli sint på meg selv og frustrert, elsker jeg meg selv for de feilene jeg gjør. Og tenker gjennom hva jeg kan lære av alle disse feilene. Det er ikke alltid jeg får til dette, men jeg gjør så godt jeg kan og forventer ikke å være perfekt!
 

Og vet du hva? Du kan også lære deg denne innstillingen til dine feil.

Dette har hjulpet meg med å tette igjen et viktig hull i energibøtta. Og ført til at jeg tør å gjøre enda mer av de tingene jeg virkelig har lyst til! Det har hjulpet meg med å sette i gang prosjekter som er viktig for meg.

 
Jeg gjør disse tingene, selv om det er mulighet for at jeg feiler (noe som tidligere var ganske utenkelig, eller en veldig slitsomt affære for å gjøre ting perfekt!).
Er du klar for å elske din feilbarlighet og gjøre mer av det du har lyst til?
Bli med på den feilbarlige bølgen
På surfebrettet vil du alltid feile. Vi kan ikke surfe en bølge for alltid – til slutt må vi gi slipp på bølgen. For så å padle ut og forsøke en ny bølge.
Kom deg opp på den feilbarlige bølgen og start i dag, med denne enkle setningen.
«Jeg elsker meg selv som et feilbarlig menneske, og jeg ser frem til alle feilene jeg skal gjøre i dag, slik at jeg kan vokse, lære og være et menneske.» 

Si denne setningen til deg selv hver dag den neste måneden, og se hvordan din innstilling til deg selv gradvis endrer seg. Forsøk så godt du kan å huske på denne setningen når du gjør dine feil i hverdagen.

Lykke til på din vei mot mindre perfeksjonisme og en hverdagen med større frihet!

Bruk gjerne kommentarfeltet, jeg blir superglad for å høre om dine erfaringer, spørmål og tanker 🙂

På seminaret Rainbow Reiki® 1. Grad vil du få mer innsikt i temaet «feilbarlighet», samt en unik metode for å integrere din perfeksjonistiske delpersonlighet.

Share This