Hvordan har dette året vært for deg? I den mørke tiden trives jeg med litt dypere tanker og refleksjon… hvordan har egentlig året vært? Hva har jeg lært? Hva ønsker jeg å gjøre annerledes til neste år?

Uten bevissthet og refleksjon er det vanskelig å gjøre noe med det vi ikke liker eller ønsker å forbedre. Overgangen til et nytt år kan være en fin mulighet til bevissthetsutvidelse og planlegging.

Et år uten kollaps

Dette året har jeg hatt et hovedmål – et år uten kollaps.

Hvert eneste år siden 2010 har jeg gått inn i større eller mindre kollaps. Enten med skader, utmattelse eller tilbakefall. 2013 var året for totalkollapset – hvor livet ble revet vekk under beina på meg …jeg ble helt utmattet og uten evne til å ta vare på meg selv.

I fjor høst presset jeg meg selv for langt og endte 4 måneder på krykker.

Kanskje du kjenner igjen et slikt mønster i deg selv? Denne driven og jaget etter hele tiden å oppnå litt mer, presset seg litt lenger… eller bruke opp all tilgjengelig energi med en gang!

Kroppens rytmer

For meg har det vært en lang prosess å akseptere kroppens naturlige rytmer.

Alt som lever har rytmer. Naturen har årssykluser… hvor høsten er tid for å gi slipp og vinteren stille dvale. Jeg ville ha sommer hele året! 

Med mer energi, aktivitet og planer. Jeg var kronisk stresset med et nervesystem i total ubalanse. Vinteren var et mareritt med mørke tanker og store smerter.

Hva kan skje når vi aksepterer og lever ut kroppens naturlige rytmer?

Balanse…

Balanse på alle plan – både fysisk, mentalt og emosjonelt.

Balanse i nervesystemet slik at kroppen har mulighet til å finne regenerasjon og hvile. Da har den ressurser til å reparere og helbrede. Det er kanskje den beste investeringen du kan gjøre i egen helse.

Hvile og regenerasjon

Dette året har jeg lært meg å slappe av og hvile selv om det er energi og ressurser tilgjengelig. Jeg trenger ikke brenne av alt med en gang. Bare sitte foran peisen og slappe av, selv om det er ting som skal gjøres, fikses og lages.

Dette er ofte noe vi må lære oss i et samfunn og en verden som ønsker sommer heller året. Hvor vi alltid skal bli bedre og gjøre litt mer …og spesielt hvis vi har vært gjennom utbrenthet eller utmattelse. Det er så vanskelig å holde igjen når energien endelig er der!

Det er så mye gøy å ta igjen. Forfalte oppgaver og husarbeid. Venner som ikke har blitt kontaktet på en evighet.

Hvordan finne balanse?

Har du vært i kronisk aktivert modus over lenger tid er dette ofte en prosess og noe som må trenes på. Det kommer dessverre ikke av seg selv.

Det er ikke bare å dra på ferie og slappe av i to uker… nervesystemet, kroppen og hodet vet fortsatt ikke helt hvordan det skal stresse ned eller finne ordentlig hvile. Hjemme igjen er det lett å gå tilbake til samme gamle mønster med kronisk stress og aktivering i kroppen.

Hvile og regenerasjon på restorative yoga og meditasjon – yoga for din kropp, sinn og sjel! 

Kunsten å gjøre ingenting

Noe som er helt gratis og som du kan starte med akkurat nå for å skape mer balanse og mindre stress… er å trene på kunsten å gjøre ingenting. 

Legg fra deg skjermen og bare sitt ned for 5 minutter og gjør absolutt ingenting. Kribler det i fingrene og maurene brer seg i kroppen? Da er kanskje denne øvelsen for deg…

Vintertid med hvile og stressreduksjon 

Nå skal jeg inn i en rolig og deilig juletid… det er tid for nærende samtaler rundt gode måltider og et glass deilig rødvin. Egentid og stille tid i naturen. Meditasjon og ettertanke.

Litt forberedelse og planlegging av året som kommer… med de magiske 12 hellige netter du kan lese mer om her.

Har du vært mye stressa, kronisk aktivert eller sliten i 2019? …og har behov for hjelp i det nye året til å finne tilbake til kroppens naturlige rytmer?

Neste år kan du sette av tid til deg selv og regenerasjon med restorative yoga og medtiasjon. Eller kanskje du ønsker å gå enda dypere i din utvikling og helbredelse av kaotiske rytmer? Rainbow Reiki® 1. Grad finner du her.

Hvordan bringe deg selv tilbake til balanse i det nye året? …slik at du kan ta vare på deg selv, din helse og fremtid.

«Take care of your body – it’s the only place you have to live» Jim Rohn

Med ønske om en strålende flott jul og gode ønsker for det nye året.

 

                     Namaste Mari

¤ the light in me sees the light in you ¤

Share This