På denne tiden for 20 år siden, tok jeg på meg blånisselua og verden var magisk! Det var en tid for å glede seg, høre historier om magiske vesener og være på skolen i skumringa.  Med barneøyne var det en tid hvor alt var litt mer spesielt og verdifullt – og vi snakket om hvordan vi tar vare på hverandre og viser våre medmennesker kjærlighet.  For 5 år siden var hele vinteren et kaldt mareritt. I vintermånedene var det mye kortere vei til de depressive tankene og det store, svarte hullet. Dager ble tilbrakt foran TVen for å bedøve meg selv fra dette mørket, utmattelsen og smertene. Jula hadde mistet sin magi og nærende vesen. 
Ut av mørket For 1 år siden navigerte jeg rundt de svarte hullene gjennom hele juletiden. Det var igjen glede ved de kalde dagene, roen ved mørket og julens glade dager. Julen ble igjen litt mer magisk.  I år har jeg blitt forelsket i vinteren, og trives med denne mørke tiden.  Takknemlighet for denne tiden bringer lys inn i mørket, og det er en ypperlig tid for refleksjon over livet og oppdage det mystiske ved denne årstiden. 

Et lite kollaps og nye perspektiver!

Du har kanskje fått med deg min kollaps på sensommeren, og måneder på krykker.

I sommer opplevde jeg en så god helse, som jeg ikke har gjort på mange år. Dette førte til at arbeids- og treningsnarkomanen i meg tok overhånd, og jeg førte meg selv inn i overbelastning av foten og et mindre kollaps.

Et mindre kollaps i min verden er uker som stort sett blir tilbrakt liggende på sofaen, sterkt redusert energinivå og utmattelse. Denne gangen tok det ca 4 måneder å bygge opp ressursene igjen, og jeg er fortsatt ikke helt der jeg var før sommerferien.    

Slik det er i dag blir jeg ikke lenger like påvirket av disse nedturene emosjonelt og mentalt – og jeg har lært meg å leve et lykkelig og meningsfylt liv selv med 10 % av min normale kapasitet.  

Situasjonen har derfor gitt meg en unik mulighet til å bygge med steg for steg opp igjen, og se på de helt grunnleggende årsakene til min situasjon med utmattelse og totalkollaps allerede som 21 åring.  

 

Høstens restorative yogatimer har blitt utført på krykker, men med særdeles god stemning og en nærende time. Fra Januar har jeg restorative yoga for din kropp, sinn og sjel!

Kunsten å gi slipp!

Denne situasjonen har ført til at jeg ser høsten og vinteren med nye øyne. Høsten er på den ene siden en tid for å høste inn fruktene av arbeid og innsats du har lagt ned dette året.

Samtidig er det en tid for å gi slipp på det du ikke lenger har behov for, blant annet gjennom tilgivelse, slik at det kan visne og død sammen med naturens sykluser. 

Trærne mister sine blader og blomstene visner. Slik at de igjen kan gjøre seg klar for en ny vår!

Hvis du ser på urgamle tradisjoner fra ulike steder av verden – som yoga, meditasjon eller norrøn mytologi, har det vært viktig for oss mennesker å leve i takt med naturen.  

 

Når du ser på vinteren fra dette perspektivet, er det en tid for å samle krefter, vende blikket innover, praktisere tilgivelse og reflektere over livet.

Samle visdommen fra året som har vært, og tenke gjennom hva du ønsker for det nye året. 

Overgangen mellom det gamle og nye året

Det er mange som klager på den mørke tida – at den er dyster, langdryg og kald.

Kan det ikke være sommer hele året? 

Fra sjamanens synspunkt, er dette en magisk og hellig tid! Fylt med muligheter og fantastiske øyeblikk. Helt fra samhain (halloween) 31. oktober og frem til slutten på de 12 hellige nettene 5. januar – er et langt ritual!

I denne overgangen mellom det gamle og det nye året, finnes det tilgang til ressurser, veiledning og hjelp – slik at du kan gi slipp på det gamle og blomstre inn i det nye!

Du har mulighet til å legge igjen det du ikke lenger har behov for i det gamle året – og starte det nye med blanke ark! Du kan begynne å skrive din bok med klare, blanke sider. 

Dette gir deg helt andre muligheter, enn om du starter det nye året med grumsete, grå ark full av kladding og uklarhet.

Magisk juletid

Det som er fantastisk med jula, er at verden får lov til å være litt mer magisk og mystisk! Det er en tid hvor vi nordmenn synger om engler, ønsker julenissen velkommen og pynter stua med juletre og lys.

Alt dette er inspirert fra urgamle tradisjoner, og ligger så dypt forankret i våre røtter.

I denne magiske og mørke tiden er forhenget mellom den spirituelle og materielle verden så tynt, at også du har muligheten til å legge merke til disse kjærlige og nærende impulsene.

Dette er noe mange mennesker lengter etter, og jula er den tida hvor det er allment akseptert å vende seg mot det magiske og mystiske! 

De siste dagene har det stormet i mitt liv, og jeg har stått i en ubehagelig og vanskelig situasjon. I dag ønsker jeg allikevel jula velkommen med et smil – og lar den bli fylt med det magiske, mystiske og vakre! 

Med det ønsker jeg deg en fortryllende og magisk jul – og et gnistrende godt nytt år!

Share This