Hvordan påvirker munnhulen resten av kroppen? Kan den underliggende årsaken til sykdom sitte i tennene? Hvorfor er det så viktig å behandle kronisk inflammasjon?

Underliggende inflammasjon

Betennelse og inflammasjon i kroppen er ikke unormalt hos det moderne mennesket. Dette har sammenheng med måten vil lever på, samfunnet vi er en del av, maten vi spiser, kronisk stress og en rekke andre faktorer.

I mange tilfeller kan inflammasjon være en av de underliggende årsakene til dårlig helse! Kronisk inflammasjon vil påvirke det autonome nervesystemet, som igjen påvirker alle våre indre organer.

«Hos over 70 prosent av pasientene til Paracelsus ligger en eller flere av hovedårsakene bak kreft og de fleste former for kronisk sykdom i munnen, viser statistikken til klinikken, som har behandlet over 30 000 alvorlig syke pasienter fra 80 land.» – Alvorlig sykdom kan sitte i tennene, Pål-Esben Wanvig

I mitt tilfelle har dødt beinvev i kjeven skapt massive problemer helt andre steder i kroppen.

Biologisk tannlege

En biologisk tannlege anerkjenner at munnen er en viktig del av en god helse. Og at den underliggende årsaken til ulike sykdommer kan ligge i munnhulen.

En slik tannlege vil ha et helhetlig perspektiv på kroppen, og akseptere og behandle kroppen som et sammensatt system.

En kavitasjon i kjevebeinet kan for eksempel påvirke hjertet, hjernen, energinivå eller tarmsystemet.

I Norge har tannleger dessverre ikke lov til å kalle seg for holistiske eller biologiske tannleger.

Hva er en kavitasjon?

En kavitasjon er et området med dødt beinvei i kjeven. En kavitasjon kalles også for osteonekrose eller NICO (neuralgia inducing cavitational osteonecrosis).

Når noe er dødt i kroppen, må immunforsvaret håndtere dette. Noe som er dødt, hører ikke hjemme i en frisk kropp – og blir derfor en belastning på immunforsvaret. Det jobber på høygir for å håndtere den kroniske inflammasjonen, men ved kavitasjoner får ikke kroppen reparert området.

Dette skaper en ond sirkel, med et immunforsvar som er satt under en ekstrem belastning.

Dette kan igjen skape problemer helt andre steder i kroppen!

I mitt tilfelle har det vært en av de underliggende fysiske årsakene til blant annet utmattelse, hodepine, nervesmerter i halve ansiktet, ekstrem opphoping av melkesyre i muskulaturen, smerter i armene og problemer med tarmsystemet.

Manglende diagnose i Norge

Kavitasjoner er ikke satt under diagnosekriteriene i Norge, og har derfor ikke en boks eller tall den kan settes inn i systemet med.

En av årsakene til dette er at kavitasjoner kan være vanskelig å diagnostisere.

Ved røntgen må det være ganske stor degenerasjon av beinvev, for at det skal vises på bildet. I dette tilfelle er det dødt beinvev som fortsatt ligger i området, og degenerasjonen er sjelden så høy at det vises klart og tydelig på vanlige røntgenbilder.

Biologiske tannleger som har lang erfaring med kavitasjoner, ser etter strukturforandringer på panorama røntgenbilder, som indikerer en kavitasjon.

I munnhulen ser alt bra ut, ettersom såret er leget på oversiden. Det ser ut til at det er en normal og fin tilheling. Problemet er at såret kun er grodd på oversiden, og under overflaten skjuler det seg et hulrom med dødt beinvev.

Hvordan oppstår kavitasjoner?

Tilstanden oppstår vanligvis etter fjerning av visdomstenner. Etter at tannen er fjernet, må kroppen sørge for å danne nytt bein der tannen har vært.

I mange tilfeller er ikke kroppen i stand til å gjøre dette. Årsaken kan være mangel på viktige vitaminer og mineraler for å bygge bein eller en ufullstendig fjerning av ligamenter etter tannen.

Da oppstår det en kavitasjon, som er et område med dødt beinvev.

Dette er en enorm belastning for kroppen, og kan føre til en rekke ulike symptomer. Som for eksempel utmattelse, depresjon, hodepine, problemer med tarmsystemet, hjerteproblemer eller opphoping av melkesyre!

Hvordan behandle kavitasjoner?

Det er vanskelig å finne tannleger i Norge som behandler kavitasjoner. I neste innlegg kan du lese om løsninger jeg har funnet for å få behandlet mine kavitasjoner og problematiske visdomstenner.

Der kan du også lese om min erfaring med behandling og rehabilitering. Denne uken blir jeg igjen helseflytkning, og reiser til Tyskland for operasjon. Dette vil du selvfølgelig få oppdatering på etterhvert!

Dette har vært en lang reise, som har inneholdt mye smerter, frustrasjon, undersørkelser og en god dose tålmodighet. Nå nærmer løsningene seg, og det er en glede å dele disse med deg!

Alvorlig sykdom kan sitte i tennene

Min lærer og mentor, Pål-Esben Wanvig, har også hatt problemer med kavitasjon og visdomstenner. Han deler helhjertet av sin erfaring med dette temaet. I arbeidet med egen helse kombinerer vi på en spennende måte kunnskap fra den moderne verden med det urgamle – for å skape best mulig resultat. 

Du finner den spennende artikkelen «alvorlig sykdom kan sitte i tennene!» på hans hjemmeside.

Der finner du også et veldig interessant intervju med tannlegen Dr. Gunnar Reifert. Han er tannlege ved Europas største og mest suksessfulle klinikk innen biologisk/helhetlig medisin. Her er noe av det som dekkes i intervjuet:

  • Hvorfor tannhelsen er sentral for din helsetilstand.
  • Sammenhengen mellom tenner og organene i kroppen, og hvordan problemer relatert til tennene kan påvirke organene negativt.
  • De viktigste problemene med tannhelsen. Hvorfor rotfyllinger, kavitasjoner, galvaniskstrøm m.m. kan skape helseproblemerKlinikkens unike metodikk for å hindreproblemer med infeksjon o.l. etter operasjoner(PRGFT).

Har du spørsmål? Bruk kommentarfeltet, jeg svarer deg så gjerne!

Share This