Fuglene er begynt å kvitre igjen, noe som betyr at våren er rett rundt hjørnet! Selv om det fortsatt er snø i Ål, minner sola om at dagene allerede er blitt mye lenger og naturen forbereder seg til vår. Starten på en ny sesong er en god mulighet for fornyelse og gi slipp på det som ikke lenger er behov for.
Våren er en tid for å ta vare på spirene i livet og la de vokse, bringe inn nye perspektiver og åpne opp hjertet for oss selv og andre. For meg er det å feire og gjøre ritualer for å markere de store overgangene mellom de ulike årstider utrolig viktig, inspirerende og helbredende! Hvorfor?
  • Den aller viktigste årsaken kan du høre mer om i videoen ovenfor!
  • Få hjelp til å finne balanse mellom aktivitet og hvile
  • Innsikt i naturens visdom og helbredende krefter – som virkelig kan endre livet og hverdagen på en veldig positiv måte.
  • Redusere stress
  • Finne tilbake til din indre stemme og intuisjon
  • Komme i nærmere kontakt med sjelen og essensen av deg
  • Bli bedre til å lytte til dine virkelige behov
Og dette er bare noen av de gode grunnene til å ta seg tida til å markere de ulike årstidene (som mennesker har gjort før oss i årtusener). For meg har det endret mitt liv og hverdag – og det å komme tilbake til naturens rytmer og moder jord er en av de mest helrbedende og lærerike reisene jeg har vært på!
Derfor gleder jeg meg ekstra til hver av disse markeringene og prosjektet yoga og meditasjon i naturens rytmer! Dette er noe jeg brenner for å dele med andre mennesker, som et lite bidrag til å gjenforene det moderne mennesket og naturen. Denne gangen som et ritual for vårjevndøgn sammen med vakre studenter (22. mars kl. 20.00-21.15.) Ønsker du å være med? Mer informasjon og påmelding her.
Det viktigste er at du finnet det som passer for deg – om det er en liten eller stor markering for vårjevndøgn. Det kan være å bare gå ut i naturen og virkelig legge merke til hva som foregår. Eller få en større impuls til å gå i synk med naturen helbredende rytmer gjennom å delta på et ritual (som nevn ovenfor). I vår moderne kalender har vi satt en dato for de ulike markeringene. Om du gjør ritualet noen dager før eller etter den eksakte datoen er ikke så viktig, ettersom naturen har dette som en overgangsperiode på flere dager.

Jeg håper du gjennom dette innlegget har funnet litt inspirasjon til å vende blikket utover mot naturen og legge merke til hva som foregår av ulike rytmer, ressurser og kvaliteter. Og kanskje gå enda mer i resonans med disse? Jeg ønsker deg en deilig vår utover og mange gode stunder i sola og naturen. 

Share This